ΠΡΟΦΙΛ ΟΜΙΛΟΥ

Η Πρακτική Σκοποβολή είναι ατομικό άθλημα, αναγνωρισμένο από την ΣΚ.Ο.Ε και έχει ως σκοπό την εξάσκηση των σκοπευτών της, στη σκοποβολή σταθερών και κινητών στόχων κάτω από τους διεθνείς κανονισμούς της I.P.S.C (International Practical Shooting Confederation).

Η προπόνηση των σκοπευτών γίνεται, αρχικά, με όπλα του συλλόγου κάτω από την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών της ΣΚ.Ο.Ε και ο χώρος προπόνησης είναι ασφαλή πεδία βολής ανά τη χώρα, μιας και η πρακτική σκοποβολή χρησιμοποιεί όπλα των 9mm, των 45mm και τυφέκια των 7,62mm με πραγματικά πυρά, αναγκάζοντας τον σκοπευτή, αναλόγως του σεναρίου, πολλές φορές να κινείται.

Οι κανονισμοί ασφαλείας είναι πάρα πολύ αυστηροί ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Οι σκοπευτές υποχρεωτικά χρησιμοποιούν προστατευτικά μέσα, ωτασπίδες, γυαλιά και καπέλο.

Η πρακτική σκοποβολή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, συνεχή εκπαίδευση των σκοπευτών η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τις προπονήσεις του συλλόγου τους, κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους.

Οι σκοπευτές ανάλογα των επιδόσεων τους, (είναι ένας συνδυασμός χρόνου και επιτυχών βολών), μπορούν να συμμετέχουν σε τοπικά πρωταθλήματα, εθνικά και διεθνή.

Μετά τη συμμετοχή τους σε 6 αγώνες, ο κάθε σκοπευτής μπορεί να γίνει κάτοχος πυροβόλου όπλου για αθλητική και μόνο χρήση.

Αθλητής στο σύλλογό μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει κλείσει τα 14 έτη.

Οι προπονήσεις των σκοπευτών του συλλόγου γίνονται στο σκοπευτήριο τους κάθε Σάββατο στις 09.30΄ με προηγούμενη ενημέρωση των σκοπευτών με sms.